THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPOT & KEP
-- Kampot - de stad
-- Kampot Chhnork (Grot)
-- Kampot Guesthouses
-- Kampot Hotels
-- Kampot Markt/ Restaurant
-- Kampot Map
-- Kampot Peper
-- Kampot Zeezout
-- Kampot Kbal Romeas
-- Kep
-- Kep Crab Market
-- Kep Dierentuin
-- Kep Hotels
-- Kep Guesthouses
-- Kep Map
-- Kep Sar Sear
-- Bokor Hill Station
-- Bokor Hill Gerenoveerd
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kampot
Markt en Restaurants


De Centrale Markt
Central Market van Kampot ligt in het stadscentrum en is de drukste plek van de stad. Groenten, kleding, sieraden, restaurantjes, huishoudelijke artikelen, vrijwel alles wat je kunt bedenken, kun op de markt van Kampot kopen. Wat u niet kunt vinden, vindt u in de winkeltjes van de omliggende straten.

De markt bevindt zich op de kruising van de weg naar Phnom Penh en de weg die naar de nieuwe brug leidt. 's Morgens van 8u tot 10u is de markt op zijn drukst. U kunt een motodup (motor taxi) aan de rivier huren voor ongeveer 1000 Riel (25 cent VS) om u naar de markt te laten rijden. Of u kunt een wandeling maken van 10 tot 15 minuten om op de markt te komen.

Het is zeker de moeite waard om de markt te bezoeken, want het is een geweldige plek om te fotograferen.

De markt in Kampot is verbazingwekkend leuk. Afgezien van alle groenten en fruit, is er bijna elk soort vlees te koop, levende vissen en levende vogels. Zakken en zakken rijst zijn er natuurlijk te koop, maar ook gedroogde vis, gedroogde garnalen en veel van gedroogde paddenstoelen. De hele markt is druk met winkelend publiek.

Restaurants
Kampot heeft een aantal leuke restaurantjes, cafeetjes en bars, en zoals in de meeste zuidelijke Cambodjaanse steden, ligt de nadruk op verse zeevruchten. Er zijn ook verschillende restaurantjes, waar westerse en internationale gerechten kunt bestellen. Veel van deze restaurantjes vind je langs of in de buurt van de schilderachtige weg bij de rivier.

Als u in de vroege avond komt, is het druk langs de rivier. Veel mensen benutten deze populaire plek om te wandelen. Het heeft een rustige parkachtige omgeving en een idyllisch zonsondergang met een prachtig uitzicht over de rivier en de bergen.

Wilt u iets drinken als dessert? Probeer eens een meer lokale drank, de fruitshake ('tukiluk') en de dessert stalletjes staan 's avonds opgesteld bij de oude brug weg. Het is in de eerste plaats bedoeld voor de lokale bevolking, maar iedereen is welkom.

Het grootste deel van de gelegenheden sluit vrij vroeg, meestal omstreeks middernacht. Slechts een paar bars ,zoals Bar Red en Wunder-Bar, die gericht zijn op buitenlanders, blijven tot vrij laat open. 
Momenteel is er een disco in Cambodjaans-stijl in Kampot, die luidruchtige en harde muziek laat horen en waar je bier en whiskey per fles kunt kopen. D disco ligt aan de westkant van de rivier, ongeveer een kilometer ten noorden van de oude brug. (Deze disco werd gebruikt als een filmlocatie voor de film 'City of Ghosts.')