THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG THOM
-- Kampong Thom
-- Kampong Thom Map
-- Highlights
-- Prasat Kuhak Nokor
-- Provincie Map
-- Sambor Prei Kuk
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kampong Thom

excursies


Stairs to Phnom Santuk

Phnom Santuk (Santuk Mountain)
Phnom Santok ligt in een natuurlijke,maar ook cullturele omgeving gelegen in het dorp Ko Koh dorp (in het Santuk district), ongeveer 17 kilometer ten zuiden van Kampong Thom, de provinciestad. De plek omvat vier bergen: Phnom Srah Kmao of Phnom Tbeng, Phnom Penhum of Phnom Kraper, Phnom Champa en Phnom Santuk.

Prasat Andet Tempel
Prasat Andet ligt ongeveer 27 kilometer ten noordwesten van de Kampong Thom, in Prasat Village (in het Kampong Svay District)
De tempel werd gebouwd in de tweede helft van de 7e eeuw (627-707), tijdens het bewind van koning Jayavarman en is gewijd aan de God Hirihara. Het is gebouwd in Kampong Preah stijl en gemaakt van baksteen met metselwerk, lateriet (stevige klei) en zandsteen. Prasat Andet lag afgelegen. Het is gebouwd op een 5,30 meter hoge, kunstmatige heuvel. De vorm van de tempel was rechthoekig met een lengte van 7,5 meter en een breedte van 5,5 meter. De muur was 1 meter dik (van binnen naar buiten). Het was gericht naar het oosten. De bovendorpel van Prasat Andet werd uitgehouwen en versierd met slingers en zorgvuldig uitgevoerd in de traditionele Khmer-stijl.

Prasat Kok Rokar (Preah Theat)
Prasat Kok Rokar bevindt zich in Rokar Phum (Stung Sen District). Het ligt op 14 kilometer afstand van Kampong Thom.
De tempel werd gebouwd van zandsteen en lateriet in Khleng stijl aan het einde van de 11de eeuw, tijdens het bewind van koning Suryavarman I en is gewijd aan Shiva.

Prasat Kuhak Nokor
Prasat Kuhak Nokor is gelegen in Trodork Poung Village (Baray District) en bevindt zich in het complex van Wat Kuhak Nokor (boeddhistische pagode).
Om daar te komen, kunnen passagiers alle soorten voertuigen nemen over de National Road 6. Je rijdt dan westelijke richting en na 2 kilometer ga je door de poort van Kuhak Nokor pagode. Dan ligt het nog op 79 kilometer van Kampong Thom. 
De heiligdommen werden gebouwd op de vlakke grond, op een vierkant terras van lateriet en zandsteen gemaakt en gericht naar het Oosten omgeven door een muur. Deze muur heeft een lengte van 35m (van oost naar west) en een breedte van 25m (van noord naar zuid).
Er is omliggende muur van één meter hoog en 0,8 meter dik met twee toegangspoorten: De Oostpoort is 9m hoog verdeeld in 3 etages, maar de Westpoort is kleiner en heeft een vierkante vorm.

Preah Bat Chan Tuk of het Boeddha beeld
Preah Bat Chan Tuk of het Boeddha beeld geldt als één van de belangrijkste toeristische attracties van Kampong Thom. De Preah Bat Chan Tuk of het Boeddha beeld is een must, die bij elke excursie opgenomen zou moeten worden. Het is van verbazingwekkende schoonheid en van groot belang, want het heeft vroeger een grote rol gespeeld.
De Preah Bat Chan Tuk of het Boeddha beeld wordt elk jaar door duizenden mensen bezocht, waardoor het één van de favoriete plekjes in de stad. De historische plek levert waardevolle kennis op over de manier van leven in de oude tijd voor historici en toeristen.


Prey Pros
De Prey Pros is voor reizigers zeer zeker een bezoekje waard, als je van plan bent om Kampong Thom te bezoeken. Kampong Thom is gevuld met veel toeristische attracties, waardoor deze plaats aantrekkelijke wordt voor reizigers.
De Prey Pros is een trekpleister in een natuurlijke omgeving om te genieten van de omgeving. Er is een riviertje, toiletten en een restaurantje. Je kunt hier genieten van de natuur. Prey Pros ligt op een afstand van 16 kilometer ten noordwesten van Kampong Thom. De plek heeft zich ontwikkeld als belangrijke toeristische trekpleister met attracties, die de reizigers zeer dicht bij de natuur brengt.

Sambo Prey Kuk
Sambo Preykuk is cultureel en historisch tempelcomplex dat zichbevindt in Sambo Village. Ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van Kampong Thom.
Op deze plek heeft ooit eens de hoofdstad Isanapura van het rijk Chenla gelegen. Het is ook een plek omde god Shiva te aanbidden.


Wat Kampong Thom
Wat Kampong Thom, ook bekend als Wat Indrisamavora, ligt in Kdei Village, (Stung Sen district) ongeveer 1 kilometer van Kampong Thom. Deze oude tempel is een heilige plaats die 2.053 vierkante meter beslaat. Beelden met betrekking tot het Boeddha verhaal vind je in de pagode. De hekken van de pagode zijn geschilderd in verschillende kleuren en stijlen. De pagode biedt een koele plek voor bezoekers om te ontspannen. Vooral tijdens festivals.

Handwerk van Steen
Dit wordt vooral gedaan in Ka Kos Village (Santhuk District) op 16-km afstand van de stad Kampong Thom, aan de nationale weg nr. 6. De ambachtslieden nemen steen uit de Santhuk Mountain om beelden en verschillende figuren te maken, die u thuis kunt neerzetten. Dit handwerk van steen wordt voornamelijk gemaakt voor binnen-en buitenlandse markt.

Ander Handwerk
Kampong Thom heeft ook ander handwerk, zoals Krama (sjaals), zijden shirts, traditionele Khmer kleding en handtassen. er is ook een gewone markt, waar je van alles kunt kopen, zoals voedsel en kleding.