THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KRATIE
-- Kratie - de stad
-- Kratie Town Map
-- Kratie Provincie Map
-- Kratie Hotel/ Guesthouse
-- Kratie Irrawaddy Dolfijn
-- Kratie Chruoy Rey
-- 100 Column Pagode
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Irrawaddy Dolfijn

"Na een poosje rondvaren zien en horen we de eerste dolfijnen, we leggen de boot aan bij een bosje en wachten rustig af wat er gebeurd. Het is lastig foto's maken, de dolfijnen komen her en der even boven om adem te halen en dan verdwijnen ze weer onder water.
Eer we ze horen en we ze in het vizier hebben, zijn ze vaak alweer verdwenen. Uiteindelijk hebben we er best wel veel gezien."


irrawaddy dolfijn

"We hebben een aantal fietsen gehuurd in Kratie en besloten 30 km heen en terug te fietsen naar de zeldzame plaats aan de Mekong rivier om de Irrawaddy dolfijnen te kunnen zien. De weg naar de plek was rustig, mooi en vol met prachtige mensen. Terwijl we door de dorpen fietsten, riep elk kind ons "hallo" toe en ze begonnen te zwaaien. Sommigen holden een stukje met ons mee; anderen hielden hun hand omhoog voor een "high 5.  
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo'n warmte en vriendelijkheid gevoeld van compleet vreemde mensen. Het was een geweldig gevoel om begroette worden op een zo'n wijze en liet het een diepe indruk op mij achter.

Toen we op onze bestemming aankwamen, charterden we een boot om een blik op te kunnen vangen van de dolfijnen. Het aantal Irrawaddy dolfijnen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen, doordat de Rode Khmer ze doodden en verkochten aan naburige landen om hun olie.
Ik geloof dat dit heeft de dolfijnen enigszins schuw tegenover de mens heeft gemaakt en wie kan het hen kwalijk nemen! We hebben een uur in de boot gevaren en hebben er een paar gezien. Het waren er niet zoveel, maar we zijn dankbaar om er een paar van de resterende 100 terug hebben gezien. 
We fietsten terug naar Kratie, langs dezelfde weg met de lachende gezichten en we waren getuige van een prachtige zonsondergang boven de Mekong".


irrawaddy dolfijn

Kratie is één van de oostelijke provincies van Cambodja en heeft weinig inwoners. Ze bouwen hun bestaan op aan de oevers van de Mekong.
Achter de oevers is het een heel afgelegen plek met bijna geen inwoners en dichtbeboste gebieden die rust ademen. De provinciale hoofdstad wordt ook wel Kratie genoemd en ligt ook aan de oevers van de machtige Mekong rivier. Deze rivier stroomt vanuit het noorden naar het zuiden door de provincie.

Het traject van de rivier rond de stad Kratie is de thuisbasis van een groep van zeldzame zoetwater Irrawaddy dolfijnen. Daarom zijn de dolfijnen de belangrijkste toeristische attractie, die de provincie en de stad te bieden heeft. De rivier heeft ook honderden groene eilanden en stroomversnellingen. Deze trekken ook toeristen aan.
Kratie is een slaperige stad, maar schilderachtig met zandbanken en de grote eilanden voor de deur met bochten in de rivier. In tegenstelling tot in vele steden rond Cambodja, zijn de oorlogsjaren hier aan voorbij gegaan.

Er zijn een aantal mooi ogende huizen in Frans en in Khmer-stijl. Ze staan verspreid door de stad  en geven een aangename sfeer aan de hoofdplaats.
Je zult ook een levendige markt vinden, waar verkopers kikkers zitten te villen (soms ontsnapt er eentje door de mazen van de netten). Je kunt hier ook proeven van heerlijk eten, zoals vers gegrilde maïs cakes. Hier vind je alles, wat het platteland van Cambodja oplevert. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje aan deze markt te brengen.

Of je nu op een maatreis bent om de plaatsen langs de Mekong te bekijken, of je neemt deel rondreis door het oosten en noordoosten, Kratie is een leuke plek om minimaal twee nachten door te brengen. De prachtige rivier bij de stad  Kratie met zijn prachtige boulevard, waar tientallen eetkraampjes zijn met een drankje, is op z'n mooist in de late namiddag of avonds.
Daardoor is dit een mooie plek om te relaxen en te kijken naar de mensen die over de boulevard flaneren.
Er zijn ook een paar grote betonnen steigers langs de rivier. De weg langs de rivier is een geweldige plek voor een wandeling of te joggen. Geniet van de spectaculaire zonsondergang boven de Mekong.


irrawaddy dolphin