THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 POL POT/ RODE KHMER
-- Killing Fields
-- Pol Pot
-- Pol Pots Graf
-- Rode Khmer
-- Genocide Museum
-- Cambodia (Kim Wilde)
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Graf van Pol Pot
in Anlong Veng
Lees ook: de Rode Khmer; Pol Pot; de Killing Fields en het Tuol Sleng Museum

"In Anglong Veng komt vrijwel geen toerist. Als toerist heb je hier ook weinig te zoeken. In dit dorp zijn wij als enige blanke de bezienswaardigheid. Je ziet iedereen denken, wat komen die hier nou doen? We gaan eerst maar eens een bananen-jackfruitshake drinken een stukje verderop in de straat. We lopen nog wat rond, zwaaien naar de "hello" roepende kinderen en kijken daarna op onze kamer naar CNN. In zo'n ranzige en vervallen kamer zetten ze dan wel een Sony tv'tje neer met 100 kanalen, ongelooflijk.
Een stukje de straat in bestellen we rijst en vlees uit de ene pan en vlees uit een andere pan. Allebei erg smakelijk, maar het ene vlees blijkt vrijwel oneetbaar omdat het voor 70 procent uit kleine botjes bestaat. Nou ja, voor drie Dollar hebben we twee borden eten en allebei een blikje. Dan gaan we niet klagen over 294 botjes in het vlees."


Het graf van Pol Pot
Het graf van Pol Pot

Het stadje Anlong Veng ligt in het noorden van Cambodja. Zo'n 125 kilometer verwijderd van Siem Reap. Even ten noorden van Anlong Veng ligt een stuwmeer en het plaatsje ligt dicht bij de Thaise grens (zie de kaart van Cambodja).

De Rode Khmer stond bekend om de stilte; de geheimhouding. Dat is ook het geval met het graf van Pol Pot in Anlong Veng. Zo zullen ook de omstandigheden, hoe Pol Pot is overleden ook geheimzinnig blijven. De oorzaak is afhankelijk van met wie je praat over zijn dood. Sommigen zullen je vertellen, dat hij vermoord is door zijn kameraden, anderen dat hij vergiftigd is door Thaise militairen. Weer anderen zullen je zeggen, dat hij gestikt is, of gestorven in zijn slaap. Het zijn allemaal theorieën, maar niemand kan je waarheid vertellen.
Iedereen boven de 40 kan je wel verschrikkelijke verhalen vertellen over het regiem van de Rode Khmer.

Wat wèl bekend is, dat hij in april 1998 stierf en dat zijn lichaam op een stapel autobanden is gecremeerd. Zo kwam één van de meest genocide maniakken van de geschiedenis aan zijn einde. Ongestraft!!!
Voordat Pol Pot aan de macht kwam, had Cambodja een bevolking van 7 miljoen inwoners. Nà zijn bewind van 3 jaar, 8 maanden en 20 dagen woonden er nog 3 miljoen inwoners in Cambodja.

De bunker
De bunker van Pol Pot, waarin hij verbleef

Zijn graf is eenvoudig. Als je goed kijkt, zie je metaaldraden, die deel uitgemaakt moeten hebben van autobanden. Er is ook een klein heiligdom, dat onlangs door een Thaise zakenman hier werd geplaatst, als hommage aan een gewonnen loterij. Bekijk ook de beeldjes van pol pot en zijn vrouw in dit heiligdom.

Het graf is één van de meest bizarre attracties, die attracties, die je kunt voorstellen in Cambodja. In ieder geval is het niet verwoest en kunnen wij er kennis van nemen.

 


Anlong Veng

In totaal zijn onder zijn bewind anderhalf tot twee miljoen Cambodjanen zijn omgebracht. Dat was toen een vijfde van de Cambodjaanse bevolking.

Lees over de Rode Khmer

Lees over het graf van Pol Pot in Anlong Veng!

Lees over de "Killing Fields"

Lees over het "Tuol Sleng" Museum (Genocide museum)

Pol Pot in zijn nadagen