THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREAH VIHEAR
-- Preah Vihear
-- Preah Vihear Map
-- Preah Vihear (naar....)
-- Preah Vihear Provincie
-- Floortje in Preah Vihear
-- Koh Ker Tempel
-- Preah Khan Tempel
-- Preah Nimith Waterval
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


'Floortje naar het einde van de wereld'
Ben en Sharyn strijden voor natuur Cambodja

"Floortje bezocht in 2019 de Amerikaanse Ben en zijn Australische vrouw Sharyn in de jungle van Cambodja. Samen met hun twee dochters wonen ze op één van de laatste plekken van de jungle, dat nog niet volledig is leeggekapt en gestroopt. Vooral de palissander bomen zijn bij de stropers gewild, omdat ze tot honderdduizenden euro's kan opleveren."


Ben en Floortje (Flora)

Ben en Sharyn Davis nemen het samen op tegen de rijke houtindustrie en lucratieve stroperij, om ervoor te zorgen dat dit laatste beetje ongerepte natuur bewaard blijft voor een volgende generatie. Floortje bezoekt het gezin om te kijken hoe deze nobele strijd ze vergaat.

Ze leven op één van de laatste plekken van de jungle, dat nog niet volledig is weggekapt en leeggestroopt. Het gezin neemt het hier op tegen de rijke houtindustrie en de lucratieve stroperij, die de natuur in dit gebied bedreigen.
De leefomgeving van deze speciale dieren neemt snel af en onder constante druk van bedreigingen van stroperij door wapens en valstrikken; en verlies van leefgebied door illegale houtkap en het opruimen van land. Ben werkt onvermoeibaar door met patrouilles - zowel rangers van de gemeenschap als van de overheid om deze illegale activiteiten te stoppen. Vorig jaar werden er meer dan 70 kettingzagen in beslag genomen, een aantal mensen gearresteerd en meer dan 1200 valstrikken opgepikt.
Het echtpaar ziet het als hun taak om ervoor te zorgen, dat dit laatste beetje ongerepte natuur bewaard blijft voor een volgende generatie. Presentator Floortje Dessing bezocht het gezin om te kijken, hoe deze nobele strijd ze vergaat.

 

Als u ook bij hen wilt verblijven, is dat mogelijk. Ze wonen op ca. 3,5 uur rijden van Siem Reap in de provincie Preah Vihear. Door een bezoek te brengen, steunt u deze instandhouding van de jungle en moedigt de mensen aan om hun bos te behouden en te beschermen. Zij beseffen, dat natuurbehoud een tastbaar en onmiddellijk voordeel voor ons allen kan zijn.
Je ervaart hier de ruige natuur en je bent weg zijn van de drukte van Cambodja. Het is de thuisbasis van diverse bedreigde soorten Cambodjaanse dieren in het wild: banteng (wilde koe), poolgibbons, zilveren langoeren, blaffende herten, sambar-herten en vele soorten vogels. En jals je misschien geluk hebt, zie je ook andere bijzondere dieren. Je kunt ook een "ruine van grottempels" uit het Angkor tijdperk bezoeken, en steengroeven waar men vroeger hun stenen uithakten. En speciaal gebouwd voor avonturiers, hebben Ben en Sharyn een 300 meter kabelbaan, die een dal doorkruist met een panoramisch uitzicht op het omliggende bos.

Je kunt het hele jaar door op bezoek komen. Het is altijd een prachtige locatie, die interessant voor je kan zijn. In het regenseizoen (mei - augustus) kan het een uitdaging zijn, maar meestal is het beheersbaar en vooral voor natuurliefhebbers zijn de nattere tijden van het jaar mooi en rijk aan rijke vlinders, libellen en de zoogdieren zijn altijd aanwezig!

Je kunt met Ben en Sharyn contact opnemen voor eventuele vragen. Waar ze ook zijn, de communicatie is verbazingwekkend: dat wil zeggen, gezien het feit dat ze zich midden "in nergens" bevinden. Ze hebben te maken met een zeer trage en soms onbetrouwbare internet- en telefoonontvangst, die een beetje wegvalt. Ze zullen proberen zo snel mogelijk weer contact met u op te nemen.
Als je hen belt, probeer dan alsjeblieft, alle en indien nodig, alle vermelde telefoonnummers - één daarvan zal uiteindelijk doorkomen! E-mail en Facebook-berichten werken ook, uiteindelijk, op de meeste dagen!

Adres: Phnom Tnout, Ta Bos Village, Sdau Commune, Songkom Thmey District, Preah Vihear Province
Email: info@betreed.com
en als dat niet lukt: betreedcambodia@gmail.com
Telefoon: 078 960420, 012 765136, 088 8867550 of 088 7905136
Facebook: https://www.facebook.com/betreedadventures/

 

 
Ben en Sharyn