THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 MONDULKIRI
-- Angkor Forest Lodge
-- Boo Sra Waterval
-- Elephant Valley Project
-- Jungle Trekking
-- Mondulkiri
-- Mondulkiri Map
-- Pnong People
-- Sen Monorom
-- Sen Monorom Hotel
-- Sen Monorom Map
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Elephant Valley Project

>

Het Elephant Valley Project vind je op 11 km van de stad van Sen Monorom in de buurt van de grens met Vietnam. Het is ongeveer 6 uur reizen vanuit Phnom Penh en ongeveer 12 uur reizen van Siem Riep.
Het gebied is omgeven door bos en grasland en men legt zich toe op het behoud en het welzijn van de olifanten in Mondulkiri. Deze locatie is ideaal voor het herstel van de olifantenbestand. We zien elk jaar, dat het aantal olifanten toeneemt. Het is zeker uniek voor Cambodja en is één van de weinige olifanten-rehabilitatie-centra (herstelcentra) in de wereld.

Het Elephant Livelihood Initiative Environment’s (E.L.I.E) heeft als primair doel om de gezondheid en het welzijn van de om de olifanten in Mondulkiri te verbeteren. Het secundaire doel is om te werken met de lokale bevolking en hun problemen onder ogen zien.

Het E.L.I.E. draait nu een aantal projecten in Mondulkiri om deze doelen te bereiken, met inbegrip van een herstelprogramma en observatieprogramma, een mobiele dierenarts en een op de gezondheidszorg gebaseerd programma voor de Pnong.
En niet te vergeten natuurlijk het Elephant Valley Project, een ecotoerisme project, dat een alternatieve benadering heeft voor de zorg van olifanten.

Het project moedigt de lokale bevolking aan om hun overwerkte of gewonde olifanten naar het herstelcentrum te brengen, waar ze weer kunnen leren, hoe ze zich weer als olifanten moeten gedragen.
De lokale bevolking, die hier hun olifanten brengen, worden betaald en krijgen loon om met hun olifanten zich fulltime aan ecotoerisme te wijden. Ze blijven werken met hun olifanten. Ze voeden hen (als het nodig is) en zorgen ervoor, dat ze niet ontsnappen naar de wildernis. De olifanten, van hun kant, kunnen hun dagen doorbrengen met dwalen door het bos op zoek naar voedsel. Ze ontwortelen jonge boompjes om hun lekkere wortels te krijgen en eindigen bij de rivier om elkaar met modder nat te gooien.
Je kunt hier NIET op een olifant rijden, maar je kunt wel met ze mee lopen en veel leren over het gedrag van de olifanten. Ook leer je veel over de cultuur en de bossen van de Pnong.
Je mag niet onaangekondigd bij het centrum verschijnen, want er zijn olifanten, die vrij rondlopen. Het is een populaire bestemming en er wordt streng gecontroleerd. Het maximale aantal dagjesmensen, dat per dag wordt toegelaten is 12. Boekingen kun je regelen in Sen Monorom.
Voorlopig is het centrum zaterdag en zondag gesloten. Er zijn echter wel plannen om het centrum zes dagen van de week open te stellen.
Je kunt hier ook vrijwilligerswerk verrichten.

 

Uit een reisverslag:

Geweldig project. Eco toerisme, zoals eco toerisme bedoeld is. Hier kun je veel leren en zien over olifanten. Over het feit hoe deze dieren gebruikt en misbruikt zijn in Cambodja en hier weer een echt olifantenleven mogen hebben. Je gaat 's ochtends samen met een gids en een klein groepje kijken hoe de olifanten zichzelf 'wassen' met modder in de natuur. Daarna maak je een uitgebreide wandeling door het gebied en kun je de olifanten in hun natuurlijke omgeving van zeer dichtbij observeren. Enkele maanden per jaar kun je de olifanten 's middags ook wassen, een flinke schrob beurt geven, wat enorm indrukwekkend is. De olifanten staan hier centraal om hier van hun rust te laten genieten. Dus verwacht geen trucjes of kunstjes of ritjes op de rug van een olifant, waar deze machtige dieren trouwens zo ie zo niet voor geschikt zijn!
Je kunt hier ook een dag of meerdere dagen vrijwilligerswerk doen.
Kortom een enorme aanrader en geweldige ervaring!