THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 BATTAMBANG
-- Battambang
-- Battambang Hotels
-- Battambang Map
-- Battambang Markten
-- Battambang - Siem R.
-- Batt. Bamboo Train
-- Batt. Banon Wijngaard
-- Batt. Sampeau
-- Batt. Prasat Banan
-- Batt. Shop/ Restaurant
-- Batt. Wat Ek
-- Batt. Pagode
-- Poipet Casino City
-- Poipet Hotels
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 TonlÚ Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


WAT EK PHNOM
Ben van Wijnen


Wat Ek Phnom is een Angkoriaanse ru´ne, die ongeveer 11 km buiten de stad Battambang ligt. Deze (halve) ru´ne is zeer zeker een toeristische attractie voor iedereen,die graag tempels bezoekt. Het is ook een test voor diegenen,die onbekend zijn met de Angkor tempels.

Als je de Wat Ek Phnom bezoekt, rijd je er naar toe over een kronkelige dorpsweg met een groene achtergrond. Onderweg kun je stoppen bij een oude Pepsi-fabriek, die niet meer gebruikt wordt. Tijdens de overheersing van de Rode Khmer is deze ontruimd en nooit meer opgestart. Je kunt ook stoppen bij lokale rijstpapier makers, waar rijstvellen bereid worden, die gebruikt worden om loempia's te maken.
Wanneer je bij de Wat Ek Phnom aankomt, zie je een mooie, moderne pagode voor een oudere ru´ne. De ru´ne heeft de tand des tijd niet kunnen doorstaan en zijn tol geŰist. Dee belangrijkste torens hiervan staan ​​nog steeds fier overeind op deze plek.
In de aangrenzende gebouwen is een groot wit beeld van een zittende Boeddha, die bewaakt door versierde bomen met lintjes.


De Wat Ek Phnom werd in de 11de eeuw gebouwd, tijdens het bewind van Soriyavaraman I. Hij leefde van 1002 - 1050. Zijn beeld staat op het terrein van een moderne pagode.
De tempel is omgeven door 18 bodhi bomen.Er is een overvloed aan water in de vorm van een lotusvijvers en beekjes. Dit geeft deze plek een rustgevend gevoel.
De tempel ligt aan de voet van een heuvel en er is weinig inspanning voor nodig om de top te bereiken.

 


De ru´nes liggen op een kleine verhoging in het landschap, zodat het geen moeite kost de ruine te bekijken.
Voor een groot deel is de tempel een puinhoop en deze werd in het verleden zwaar geplunderd. De Wat Ek Phnom is een must voor iedereen die een bezoek aan Battambang brengt. Je hebt de mogelijkheid om een vergeten tempel te bezoeken.