THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


 -DUIKEN-

 

Op veel duikplaatsen rond Cambodja is nog nooit gedoken. Dus ontdekt men bijna elke week wel nieuwe onontdekte duikplekken. Er is veel hard en zacht koraal, de gebruikelijke verzameling van rifvissen en een enorme variëteit aan macro-leven. Dit kun je duidelijk zien bij het duiken bij de eilanden niet ver van  de kust (2 uur). Daardoor men heeft de neiging om vrij ondiep (10-15 meter maximaal) te duiken.

Verder die er zijn diepere pinakels (spitse rotsen), wrakken en een groter aantal pelagische en grotere vissen (pelagische vissen zijn vissen, die ver van de kust leven).
Veel van de duikplaatsen rond Cambodja zijn nog volledig undived. Nieuwe worden nagenoeg elke week. Er is veel van hard en zacht koraal, de gebruikelijke verzameling van rifvissen en een enorme variëteit aan macro-leven.

Hoewel het niet bekend is als een top duikbestemming,zijn de wateren rond de Cambodjaanse kust zijn nu op weg één van 's werelds jongste duikbestemmingen. Deze moeten nog goed worden onderzocht om te duiken. Na een 40 jarige periode van isolatie met de buitenwereld heeft de Cambodjaanse regering een besluit genomen, om beperkt, milieuvriendelijke ontwikkeling van het toerisme toe te staan ​​op de eilanden.
Hoewel het duiken in Cambodja in ontwikkeling is, biedt de Koh S'dach Archipel nu reeds een aantal prachtige duikplekken en ongerepte koraalriffen.

De beste duikplekken:

  • Corner Bar

  • Koh Tang Virgin Reef

  • Koh S'dach Archipelago

  • Condor Reef

  • Shark Island

De beste tijd om te duiken in de Koh Sdach Archipel is van november en tot mei. Het hoogseizoen is van januari tot half april. In de tweede week van juli breekt meestal het regenseizoen aan en om deze reden kun je beter niet duiken. Dit is te wijten aan het weer. Het duiken is dus beperkt in juli.
Augustus en september zijn ook regenmaanden, maar het duiken heeft dan zijn eigen charme. Over het algemeen kan er gedoken worden, maar er is minder zicht en ruw weer kan de kop opsteken.
De temperatuur van het water daalt niet onder 27 ° C en het heeft een gemiddelde van 29 ° C.  Het is plezierig en comfortabel om duiken te leren bij deze watertemperaturen.
Het zicht in het water rond de eilanden varieert van an 10m-40m, afhankelijk van de locatie en het seizoen. De stroming kan variëren van zwakke tot geen stroming, afhankelijk van de duikplek en het getijde.

Er zijn duikplaatsen geschikt voor elk duikniveau, maar een aantal van de beste plekken vereisen een gevorderd niveau van certificering.
Bestaande duikplaatsen hebben bewezen, dat ze duikers opwinden en verbazen, maar er zijn duikplekken die geheel onontdekt zijn en waar nog nooit gedoken is. Ze zijn klaar omontdekt te worden!
De kosten van een twee-tank duiktrip in de archipel varieert van $ 55 voor lokale duiken tot $ 85 op een eersteklas locatie, waarbij verhuur, duikgids, lunch en drankjes zijn inbegrepen.

Condor Reef is één van de beste duikplekken in Cambodja: 30m + zicht op 10-40m diepte, een ongewone natuurlijke "architectuur". Het onderwaterlandschap laat grote rechthoek rotsen zien, die lijken te zijn gebouwd. Er zijn terrassen, mini muren en één boog ...
Dit rif is de plaats, waar verschillende schepen gezonken zijn. Professionele duikers, schatzoekers, een paar gelokaliseerde scheepswrakken,waarvan de inhoud geborgen is. Maar een paar, grote stukken zijn achter gebleven: een groot anker en andere resten van een schip liggen aan de oostelijke kant van de duikplek.

Hoewel flora is erg zeldzaam is. Verder ziet u rifhaaien, schildpadden, veel murenen en walvishaaien. Ze zwemmen vaak vlakbij het gebied, dat u bezoekt.
Niet te missen indien de weersomstandigheden dit toestaan.

Duikoperators :
18 Eo Sothearos Blvd
Phnom Penh
Cambodia
Tel: +855 (0) 23 211850
Mob: + 855 (0) 12 715785
Fax: +855 (0) 23 211850
E-mail : scubanation@yahoo.com
TownCenter
Sihanoukville
Cambodia
Tel: 012 654 104
International 855 12 654 104
E-mail: ecoseadive@gmail.com


Serendipity Beach Rd
Sihanoukville
Cambodia
Tel: +855(0) 92749772
E-mail: ScubaDiving@DiveShopCambodia.com
Koh Kong Divers Resort
Koh Totang Island
Koh Sdach Archipelago
Koh Kong Provice
Tel: +855 17 502 784
E-mail: info@kohkongdivers.com