THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 TONLÉ SAP
-- TonLé Sap Meer
-- TonLé Sap Kaart
-- Cheon Khneas
-- Cruise op het Meer
-- Kompong Phluk
-- Phnom Krom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 

CRUISE

Cruise over het Tonlé Sap Meer met de Toum Tiou boot van Siem Reap naar Phnom Penh in Cambodja.

De boot is gebouwd in traditionele lokale stijl en de eerste cruise boot met hoge kwaliteit die vaart over de Mekong. De boot werd in 2002 te water gelaten en was de eerste Cambodjaanse cruiseboot van internationale standaard.
Er is veel met hout gewerkt en het schip is van bescheiden formaat. Het heeft voor de veiligheid een stalen romp. Zijn lage ligging in het water maakt het mogelijk om aan te meren bij de kleinste en meest afgelegen dorpen. Het schip heeft een smaakvolle inrichting van een vervlogen tijd.


De Toum Tiou heeft 10 gezellige tweepersoons hutten met eigen douche, een grote lounge, een prachtig uitizicht aan de voorzijde, een half-overdekte bar-restaurant aan de achterzijde en een dakterras. Air conditioning, hi-fi systeem en de bibliotheek zijn ook aanwezig.
De kapitein, matrozen, hostesses, koks en purser zijn discreet en onopvallend aanwezig, maar staan ter uw beschikking.


upper deck


maindeck

De Toum Tiou ontleent zijn naam aan een traditionele Khmerverhaal. Het is de Cambodjaanse equivalent van Romeo en Julia. Toum is de jongen en Tiou is het meisje.
Deze prachtige liefdesverhaal vertelt het verhaal van Tiou's moeder, die een ambitieuze vrouw is. Ze wil haar dochter uit te huwelijken aan de koning. Toum is een onhandige minnaar. De koning, goedhartig en begripvol, besluit uiteindelijk het huwelijk op te geven en Tiou gelukkig te maken. Het eindigt tragisch, waarbij de moeder en de gouverneur betrokken zijn, leidt tot de dood van één van de twee geliefden. De ander besluit zelfmoord te plegen zijn geliefde te volgen.,
Dit verhaal wordt geleerd op de basisschool en middelbare school. Veel liederen en stukken van de traditionele muziek verwijzen naar de twee ongelukkige geliefden.

Informatie:
Aantal hutten
10
Lengte
38m
Breedte
7m
Diepgang
1.7m
Vlag
Cambodia
Motorkracht
315CV
Snelheid
9 knots