THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG CHHNANG
-- Kampong Chhnang
-- Kaart Chhnang
-- Phoum Kantal
-- Aardewerk
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Phoum Kantal
en Chong Kos


Chong Kos
Chong Kos


Phoum Kantal en Chong Kos liggen vlakbij het Tonlé Sap-meer.
Een korte boottocht vanuit de toeristen haven in Kompong Chhnang brengt u naar twee kleurrijke drijvende dorpen: Phoum Kandal in het oosten en in het noordwesten ligt Chong Kos. Het is er veel minder toeristisch dan in Kompong Luong. Ze hebben hier werkelijk alle voorzieningen op het water, die een stad op het vasteland ook zou hebben: woonhuizen, machinewinkels, groente verkopers, een moskee, een benzinestation. Bijna alles drijft. De kinderen spelen en zwemmen er, er wordt handel gedreven op de bootjes en de mannen zitten te kaarten.
Veel van de mensen in deze twee plaatsen zijn Vietnamese afkomst.

Vanuit het toeristen haven (Tourism Port), kunt u een grote houten boot huren met ruimte voor acht personen. De kosten zijn ongeveer US $ 8 voor een uur durende rondleiding.
Een goedkoper, stiller en meer ecologische optie is beschikbaar op ongeveer 300 meter naar het afstand van de toeristen haven. Dit is, zoals de drijvende dorpelingen doen: in smalle houten boot die  geroeid wordt door een staande man. Deze boottocht kost ongeveer 1 US Dollar en de reis duurt ongeveer 20 minuten.

Chong Kos
Chong Kos

Jaarlijks dobberen de drijvende dorp een slordige 300 kilometer heen en weer. Het Tonle Sap meer waarop het ligt werkt als een soort natuurlijke buffer voor de Mekong.
Als de Mekong aanzwelt, loopt het water ,dat het meer met de Mekong verbindt, richting het meer en als het peil van de Mekong terug zakt, stroom het water terug de andere richting uit, naar de Mekong. En op dat heen en weer van de stroming dobberen de dorpen jaarlijks mee met het jaargetijde. Toerisme bestaat hier nog niet.

Phoum Kantal en Chong Kos nabij Kompong Chhnang zijn twee schilderachtige dorpen, waarvan het dagelijkse leven plaats vindt op het water.
Om rustig te genieten, neem je dus de kleine roeiboot zonder motor (ideaal en zeer ontspannend).
De meeste huizen hebben een terras met een hangmat en een kleine boot om zich te verplaatsen.Sommige families wonen in een soort woonboot.
In feite vindt het dagelijks leven plaats, zoals op het land. Behalve: in de stad gaat het verkeer over de weg en hier gaat het verkeer over de rivier. Het is niet zoals in Venetië bijvoorbeeld, alleen zijn hier geen bruggen en geen trottoirs.
Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, er waren geen toeristen (behalve ons).
Het is waarschijnlijk één van mijn favoriete plekken in Cambodja.

Chong Kos
Chong Kos