THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 TONLÉ SAP
-- TonLé Sap Meer
-- TonLé Sap Cruise
-- TonLé Sap Map
-- Cheon Khneas
-- Kompong Phluk
-- Phnom Krom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Cheon Khneas

Chong Kneas is een floating village (drijvend dorp) aan de oevers van het Tonle Sap meer.
Het is de plaats, waar de boten aanleggen, die vertrokken zijn uit Battambang of Phnom Penh. Het is ongeveer 20 – 30 minuten van het centrum van Siem Reap verwijderd. Het is een geliefd dorp bij de toeristen om de huizen en het meer te bezoeken.

Op de weg naar de floating village zie je rijstvelden en huizen op palen aan beide zijden van de weg. Je passeert ook bij Phnom Krom, waar op de heuvel een tempel ligt.

Vlak voor het meer is een post van de coöperatie van booteigenaren van Chong Kneas, waar je geacht wordt $15 entree te betalen.
Dan is het nog een minuut of 5 verder rijden naar het vertrekpunt van de boten.

 


Wanneer het in het dorp komt, zie de rijen toeristen boten netjes naast elkaar liggen. Je ruikt de vislucht, die van het meer komt. Als je eenmaal dichterbij het water komt, zie je dat het water bruin is. De dorpelingen gebruiken het water ook om zich te wassen en te baden.  Zo is het leven hier.
De basisschool is waarschijnlijk de beroemdste van Cambodja. De school drijft namelijk ook! En bovendien heeft de school een basketballveld. Deze vind je boven op de school en is omheind met gaas, zodat de bal niet in het water kan vallen.

Het dorp is vrij klein. Na ongeveer 20 minuten vertrekt de langzaam varende boot en je bereikt spoedig het Tonlé Sap meer. Onderweg heb je mooie vergezichten.


Er zijn nog enkele hoogtepunten in Chong Khneas, naast het dorp en het meer. Er is ook een "fishfarm". Op deze fishfarm worden meervallen (catfish) gekweekt en bezoekers krijgen de kans om deze vissen te voeren. Er wordt wel opgelet, dat de vissen niet overvoerd worden door de bezoekers.

Naast de fishfarm is ook een krokodillenboerderij. De meeste van de krokodillen verstoppen zich, maar je kunt ze toch wel onderscheiden. Sommige zie je duidelijk geeuwen en andere slapen.