THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KOH KONG
-- Koh Kong City
-- Koh Kong City Map
-- Koh Kong Eiland
-- Koh Kong Hotels
-- Koh Kong Peper
-- Koh Kong Provincie
-- Koh Kong Safariworld
-- Provincie Map
-- Botum Sakor NP
-- Chi Phat
-- Cham Yeam, grens
-- Ta Tai Waterval
-- Peam Krasop NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Cham Yeam


Visa kantoor

Welkom in Koh Kong Cambodja!

De grensplaats van Cambodja met Thailand heet Cham Yeam. Deze plaats ligt ongeveer 10 km ten noordwesten van de stad. De plaats aan de Thaise kant van de grens heet Hat Lek. Om van Koh Kong naar de grens te komen betaal je ongeveer per Moto: US $ 2 tot 2,5, per gedeelde taxi's en per taxi's: US $ 9 tot $ 10. Automobilisten zullen meer vragen. Aan de grens betaal je meestal in Thaise Baht. Als je de prijs wil betalen in dollars in plaats van bmet de Thaise Baht, dan ben je altijd duurder uit.
Als je een tuk-tuk neemt vanaf de grens, dan moet je 6-7 dollar betalen voor de trip, afhankelijk van jouw vaardigheden met het onderhandelen. Je kunt de kosten ook delen, als je met iemand samen reist. Als je dan een taxi neemt, zal chauffeur je om 100 Baht of 3 dollar vragen per persoon, maar hij zal dan wčl wachten, tot hij 4 personen in zijn auto heeft. Je hoeft geen tol te betalen, wanneer je over de tolbrug gaat in de tuk-tuk of taxi. Het is bij de prijs inbegrepen.
Als je voor een moto hebt gekozen, is het misschien mogelijk, dat u tol betalen het passeren van de brug (ongeveer 1400 Riel per moto). De tol kan worden betaald in Riel, USD of Baht. Het tarief staat vermeld bij de tolhuisjes. Het is beter om de ritprijs bij het vertrek aan de grens te betalen, omdat de ritprijs aanzienlijk hoger wordt, als hij de tol moet betalen.

Nadat je paspoort is afgestempeld met de Thaise uitreisstempel, loop je langs de weg, naar het Cambodjaans visakantoortje aan de linkerzijde van de straat. Negeer het "nep-quarantainestation". Als je daar aandacht aan besteed, komen de sjacheraars direct naar je toe. Ze zullen je temperatuur willen opnemen, vervolgens krijg je een nep-formulier en ze zullen je om 20-400 Baht vragen. Je hebt dit formulier helemaal niet nodig hebt en er zal ook niet naar gevraagd worden bij de aanvraag van je visum.
De kosten voor een toeristenvisum is US $ 20. De prijs, die hier gevraagd wordt is ongeveer 1000-1300 Baht (ongeveer $ 30 USD) of $ 20 met een extra 100-300 Baht vergoeding. Als je betaalt, zult je waarschijnlijk je visum erg snel krijgen. Aandringen om slechts $ 20 te betalen, kan leiden tot een lange wachttijd, maar uiteindelijk krijg je het visum wel. Vroeg aankomen bj de grens kan helpen. Aankomen in de late namiddag leidt zeker tot vertraging, omdat een corrupte ambtenaar weet, dat de vertraging zou kunnen leiden tot het missen van vervoer naar Koh Kong, waardoor de omkoping voor hem aantrekkelijker wordt.
Wanneer je aankomt bij de grens, wees dan beleefd, zeg "hallo" (sue-saw-day) en "Dank je" (awkunh) in het Khmer en je zult dan minder problemen ondervinden.


De Tolbrug

Cambodjaanse visa zijn direct te krijgen bij aankomst. Toeristenvisa kosten $ 20 bij een verblijf van maximaal 30 dagen.

  • Het papierwerk is zeer eenvoudig. Het vereist geen hulp, ongeacht wat de sjacheraars kunnen zeggen.

  • Formulieren zijn verkrijgbaar bij de balie aan de linkerkant van het visumloket, hoewel ook hier "nuttig" sjacheraars je waarschijnlijk een formulier aanbieden als je het visakantoor nadert. Negeer deze sjacheraars.

  • Een pasfoto is vereist voor het visum. Er worden 100 Baht kosten in rekening gebracht, als je geen foto te hebt.

  • Je kunt hier betalen in Thaise Bath, maar de leges van US $ 20 worden omgerekend naar 800 Bath. Het is verstandiger een voorraadje dollars voor het passeren van de grens te wisselen, buiten de controleposten, omdat je dan iets betere wisselkoersen krijgt.

Zodra je jouw visum hebt, schud je de sjacheraars van je af en ga naar het aankomstloket om een invoerstempel te krijgen voor Cambodja.
Vanaf het immigratiekantoor, loop je over een kleine onverharde weg naar de rivier. De eerste paar motocycle taxichauffeurs spreken goed Engels, maar vragen veel geld. Negeer ze, en blijf langs de weg lopen. Na ongeveer 250 meter is er de grote groep van taxichauffeurs, die het normale tarief vragen naar Koh Kong stad (met inbegrip van de tolbrug). De rit duurt ongeveer 10 minuten om het centrum van de stad te bereiken.


Koh Kong provincie is een typische, zogenaamde eco-toerisme bestemming.
De belangrijkste attracties zijn:

  • Peam Krasop Wildlife Sanctuary (2 km buiten de stad)

  • Baklang Beach.

  • Ta Tai WatervalDe Slagbomen aan de grens

De stranden zijn op rij-afstand van de belangrijkste stad Koh Kong. Het  dichtstbijzijnde resort, het Resort 2000, ligt aan de andere kant van de rivier en is populair bij de lokale bevolking. het heeft een restaurant aan het water, bungalows en een modderig strandje.
Om daar te komen, steek je de Koh Kong Bridge bij de stad over en sla je linksaf over een onverharde weg tot de kruising en ga je verder tot een gemarkeerde afslag.
Koh Yor Beach in de buurt van Ba Blong Village aan de oceaan is veel beter. Het heeft een lang, smal, beschut, wit zandstrand met een paar kleine restaurantjes, waar schaal-en schelpdieren gegeten kunnen worden.
De Barracuda Beach Bar wordt gerund door de mensen van Koh Kong duikclub. Ze hebben koude dranken, vis en westers eten, muziek, PADI duikcursussen en nog veel meer.
Om naar Koh Yor Beach te gaan, rijd je naar het zuiden over een onverharde weg, langs Resort 2000 en dan nog ongeveer 10 rijden naar de oceaan.

Het eiland Koh Koh Khoa in de Golf van Thailand ligt op ongeveer 45 minuten varen van de stad Koh Kong City en heeft een aantal onbedorven, volledig niet-toeristische witte zandstranden.
Sommige guesthouses waaronder Oasis Resort en Neptunus Guesthouse organiseren picknick / snorkel trip naar het eiland.

Koh Kong attracties
De stad van Koh Kong is een goede uitvalsbasis voor excursies naar de nabijgelegen mangrovebossen, de indrukwekkende watervallen, voor de jungle tochten en boottochten naar niet-toeristische eilanden en stranden..

Koh Kong Safari World
In dit dierenpark vergeet je compleet de moeheid door alle shows, die dit park te bieden heeft.

Koh Kong Stad
- Koh Kong Safari World
- Duiken en snorkelen

Cardamom Mountains
- Peperplantages van Kurata Peper
- Tatai Watervallen

Waterfall
Koh Poi Waterfall