THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 ODDAR MEANCHEY
-- Anlong Veng
-- Oddar Meanchey
-- Champei Waterval
-- Oddar Meanchey Kaart
-- O'Smach (Grens)
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Champei Waterval

Oddar Meanchey is een van de kleinste provincies van Cambodja ligt in het uiterste noordwesten aan de grens met Thailand. Zijn naam betekent "overwinning of victorie" en de provinciehoofdstad heet Samraong.

De waterval ligt ongeveer 35 kilometer ten noordoosten van de kleine provinciehoofdstad. De waterval heeft twee namen: Champei Waterval of de Laang Ta Thong waterval.
Er is ook een enorm groot rotsblok, dat ongeveer 500 vierkante meter meet. Aan beide zijden van de waterval bevindt zich een vallei met hierin de prachtigste bloemen en zeldzame orchideeën.
Op ongeveer 500 meter van de Champei waterval bevindt zich een meditatiecentrum, waar veel monniken komen om te mediteren. Het staat bekend als Ruot Champei en het heeft een aantal beelden die het hele levensproces beschrijven vanaf de geboorte tot aan de dood. Maar er zijn ook beelden van andere religieuze en wilde dieren.

Het Bureau van Toerisme in de hoofdstad organiseert excursies naar andere attracties in Oddar Meanchey. Onder andere naar het Tonlé Sap Meer, O'Angkrong, de Sneung tempel, Tropiang Baray, de Por Tempel, Kuy Plantage, Beung Snor, Tumnub Thmei en Toul Kruoy, wat een "killing field" is van het Rode Khmer regime en een excursie naar een voormalige Rode Khmer gevangenis.
 


In de mansoen

De hoofdstad Samraong  ligt  in een uiterst afgelegen gedeelte van het land. Het probeert zich nu te ontworstelen aan het verscheurde verleden. Men zegt, dat er weinig te zien is en er geen goede wegen zijn. Maar voor iemand met goede hang naar avontuur is dit gedeelte van het land een uitdaging.
De meeste buitenlanders in Samraong doen aan ontwikkelingswerk. Men probeert iets te doen aan de slechte leefomstandigheden en de overvloed van niet-ontplofte munitie in het gebied.De beste tijd om Oddar Meanchey te bezoeken is tijdens het iets koelere, droge seizoen van november tot maart.


In de regenperiode

Uit een reisverslag:

"Met een vertraging van slechts 40 minuten ben ik afgelopen zondag (11maart) afgereisd naar Samraong om daar de week door te brengen; praktische zaken regelen en daarnaast de eerste kennismakingen met mijn toekomstige collegae en werkgever(s). De reis ging vlot; 5uur met de bus van Kampong Cham naar Siem Reap. Hier was Louise (VSO, placement in Angor Chum - provincie Siem Reap, heeft er al een jaar opzitten als Nursing Advisor en nog een jaar te gaan, gaat nu 2weken naar huis=Ierland om iedereen te zien – leuke meid, enthousiast en begaan) om mij op te pikken van het busstation, omdat alles vrij vlot liep zijn we per tuktuk naar Smiley’s guesthouse gegaan waar we een heerlijke koffie shake hebben gedronken en waar ik om 3uur werd opgehaald door een taxi. Een taxi…
Er rijden weinig bussen naar Samraong, wanneer je een bus wilt hebben kan je er het beste voor zorgen dat je deze rechtstreeks hebt omdat de kans op een verbinding erg klein is. Vanuit Kampong Cham is het niet mogelijk een rechtstreekse bus te nemen, vandaar dat Wendy een taxi voor me had geregeld. De taxi (gewoon een auto zoals wij die allen kennen) herbergt normaliter 6 betalende klanten en hun bagage. Je kan je indenken dat dit soms gewoonweg erg vol kan zijn. Om te voorkomen dat ik een oncomfortabele en/of onveilige reis zou hebben, had Wendy twee plaatsen voor mij geboekt. Ik zat dus vrij riant voorin met mijn rugzak gewoon in de koffiebak – meer dan prima! Normaal staat er twee uur rijden voor de trip van Siem Reap naar Samraong, wij deden er iets langer over omdat het iets meer tijd kostte dan normaal om andere mensen op te pikken, te wachten op post welke nog mee moest, spullen af te geven en iedereen met alles gepast te krijgen."

 


Anlong Veng

In totaal zijn onder zijn bewind anderhalf tot twee miljoen Cambodjanen zijn omgebracht. Dat was toen een vijfde van de Cambodjaanse bevolking.

Lees over de Rode Khmer

Lees over het graf van Pol Pot in Anlong Veng!

Lees over de "Killing Fields"

Lees over het "Tuol Sleng" Museum (Genocide museum)

Pol Pot in zijn nadagen