THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 BATTAMBANG
-- Battambang
-- Battambang Hotels
-- Battambang Map
-- Battambang Markten
-- Battambang - Siem R.
-- Batt. Bamboo Train
-- Batt. Banon Wijngaard
-- Batt. Sampeau
-- Batt. Prasat Banan
-- Batt. Shop/ Restaurant
-- Batt. Wat Ek
-- Batt. Pagode
-- Poipet Casino City
-- Poipet Hotels
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Een boottocht naar
Siem Reap

De boot naar Battambang

De boot naar Siem Reap wordt gemaakt vanuit Battambang in een eenvoudige lokale boot. Deze wordt ook wel "slow boat" genoemd. Er vaart ook een snelle boot, maar dan geniet je veel minder van het leven langs de rivier. Deze is ook minder populair bij de lokale bevolking. Tocht voert u over over de Sangker rivier en het Tonle Sap meer. In het regenseizoen kan de tocht wat langer duren.
Als het druk is op de boot,zit u erg dicht tegen elkaar aan, op simpele banken of stoelen. Misschien gaat er vis mee of andere producten die lokale mensen naar huis of naar de markt vervoeren. U maakt onderweg een stop om gebruik te maken van een lokaal "toilet" of iets te eten.
De boottocht neemt ongeveer 6 - 8 uur in beslag. Klagen helpt niet, dit is "relaxing Cambodia".

De boten vertrekken om 7 uur en kosten ca 20 - 25 U$ pp. Kaartjes kun je van tevoren kopen bij iedere guesthouse of reisbureau.
Het vertrekpunt voor de boten naar Siem Reap is bij de brug in het noordoosten van de stad, tegenover het ziekenhuis. Het vertrek bij deze Spean Thmei brug is een beetje chaotisch en verwarrend. Blijf kalm, glimlach en stap aan boord.
Je hoeft geen voorraad drank of eten mee aan boord te nemen, want de lokale bevolking wil je onderweg van alles verkopen.

 

VIDEO BOOTTOCHT NAAR SIEM REAP


De reden, waarom iedereen per boot van Siem Reap naar Battambang reist, zijn de drijvende dorpjes en huizen op het Tonle Sap meer, compleet met tv. Je ziet scholen en zelfs een kerk, drijvend op het water.

Je ziet het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de oever. Je ziet de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Anderen worden met de boot naar school gebracht. Mensen proberen van alles te verkopen: ontbijt, fruit en andere heerlijkheden. Wat je niet op het water ziet is een Boeddhistische tempel. Deze wordt om de één of andere reden op het vasteland gebouwd.

De duur van de boottocht is afhankelijk van de waterstand. Meestal duurt de tocht tussen 6 en 8 uur.

De boot komt omstreek 15.30 aan in Battambang. De aanlegsteiger ligt nèt buiten Siem Reap in een dorpje dat aan een inham ligt. Duidelijk een vissersdorp, want het ruikt hier overal naar vis en de armoede is ook zichtbaar.
Laat je naar Siem Reap brengen. Check daar in bij je hotel of guesthouse en ga de stad verkennen.

Op de boot.
 Battambang boot