THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 RATANAKIRI
-- Banlung
-- Banlung Extra (!)
-- Banlung Guesthouses
-- Banlung Map
-- Kreung (bergvolk)
-- Norng Kabat Forest
-- Ratanakiri
-- Ratanakiri Airport
-- Ratanakiri Gibbons
-- Ratanakiri Map
-- Ratanakiri (de Reis)
-- Ratanakiri Trekking
-- Toeristische Info
-- Virachey NP
-- Watervallen
-- Yeak Laom Lake
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Banlung

"Om kwart voor negen zitten we in de auto voor de rit van 223 kilometer naar Banlung, de hoofdstad van de provincie Rattanakiri. We rijden over een net nieuw aangelegde weg en het gaat als een speer; onderweg nog even stoppen om wat te drinken en we zijn rond twaalf uur al in ons hotel.
Heerlijk, de rest van de middag weer vrij en ook morgen staat er een vrije dag op het programma, omdat dit in ons originele plan ook een volle dag rijden zou zijn......hulde aan de nieuwe weg!"De markt op de achtergrond

Banlung City is de hoofdstad van de provincie Ratanakiri in Oost-Cambodja. De meeste bezoekers van Ratanakiri gebruiken Banlung om te verblijven. Vanuit hier maken ze excursies / tochtjes naar de Khmer Loeu dorpen en de jungle.

Banlung is uitgegroeid van een afzichtelijk stoffige en modderige stadje (afhankelijk van het seizoen), waar trucks stopte, tot een middelgrote (vaak nog stoffige en modderige) stad, die in het midden van de provincie ligt. Het is door een verharde weg verbonden mey Stung Treng en via een zeer ruwe weg naar Sen Monorom. Banlung is een van de meest verafgelegen hoofdsteden van Cambodja.
De oorspronkelijke hoofdstad van Ratanakiri was Lumphat, dat op ongeveer een uur motor rijden van Banlung ligt. Lumphat werd vernietigd door de Amerikaanse bombardementen tijdens de oorlog en de hoofdstad werd verplaatst naar een nieuwe locatie. Zo'n beetje alles wat overbleef van de oude Lumphat is een rotonde - die moet van steviger materiaal gemaakt zijn, dan de rest van de stad.
De stad Banlung groeit echter snel. Er worden nieuwe wegen aangelegd en veel verandert snel.

De belangrijkste markt, Phsar Banlung, is een relatief traditionele markt met het gebruikelijke assortiment artikelen voor de lokale bevolking. Er is een souvenirwinkel aan de voorkant van de markt en ook worden er 's avonds eetkraampjes opgezet aan de voorkant van de markt.
In alle vroegte komen de mensen uit de omliggende dorpen naar de Phsar Banlung om om hun vruchten en groente te verkopen. Het is een mooi moment om hen te fotograferen, maar vraag eerst toestemming aan deze fotogenieke mensen.
De meeste reizigers kunnen voor hun boodschappen bij de markt terecht (frisdrank, water, bier, sterke drank, toiletartikelen, snacks, souvenirs, etc.. ). De kleine drankwinkeltjes naast het monument in het centrum van de stad verkopen bijna alles. Er zijn internet mogelijkheden in de stad.
Er zijn niet veel restaurants in de stad en een aantal van de beste eten wordt geserveerd in het hotel / pension restaurants. Na het donker is het rustig in de stad. De meeste mensen gaan vroeg naar bed...
Acleda is één van de banken in Banlung met een geldautomaat, die wel Visa of Mastercard accepteert , maar niet Cirrus. Omdat guesthouses in de stad hoge kosten vragen voor het inwisselen van cheques en geldautomaten onbetrouwbaar zijn, wordt bezoekers aangeraden om voldoende cash geld mee te nemen.
Canadia Bank heeft onlangs een vestiging geopend in de stad met een 24 - uurs ATM (dat alle kaarten accepteert). Deze bevindt zich in de straat aan de westzijde van de markt.


Banlung

Eet verantwoord in Banlung! Moedig geen stroperij aan door het eten van de lokale fauna (= wilde dieren). De restaurants in Banlung onderscheiden zich niet veel van andere Cambodjaans keukens. Alle restaurants zijn eigendom van en worden gerund door Cambodjanen. Naast restaurants in de guesthouses zijn er eetgelegenheden waar men westers voedsel serveert. Het personeel is erg vriendelijk en de gerechten beginnen bij ongeveer US $ 1,50 of R6000.


De oppasser van de stad