THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 ANGKOR
-- Angkor Wat
-- Angkor Thom
-- Angkor Baksei Chamkr.
-- Angkor Banteay Srei
-- Angkor Bayon Tempel
-- Angkor Beng Mealea
-- Angkor Entree
-- Angkor Neak Pean
-- Angkor Olifanten-terras
-- Angkor Ta Prohm
-- Naga's
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Angkor Toegangsbewijs

"Koop je kaartje voor de tempels van Angkor om 17.00 uur. Je (meer- of eendaagse) kaartje gaat dan pas de volgende dag in, maar je mag direct al even het terrein op om ergens van de zonsondergang te genieten."

Toegangsbewijs

Je moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs om de de tempels en het Angkor Archeologische Park te bezoeken (de zogenaamde Angkor Pass). Dit toegangsbewijs kun je alleen kopen bij de hoofdingang aan de weg naar Angkor Wat.  Het is bij de ingang een drukte van de belang. Je moet met de gids mee naar het loket. Daar wordt met een klein cameraatje (rechts boven) een foto van je gemaakt. De gids betaalt en je krijgt  het toegangsbewijs met jouw foto mee.
Er is in het grote, uitgestrekte Angkor weinig controle bij de kleinere tempels, of je een toegangsbewijs hebt.
Eéndagskaartjes kun je echter ook kopen bij een tweede ingang aan de weg van de luchthaven naar Angkor Wat bij het plaatsje Banteay Srey.

Toegangsbewijzen worden verkocht als eendaagse, driedaagse en zevendaagse kaartjes. De prijzen zijn respectievelijk $20, $40 en $60 en de toegangsbewijzen moeten gebruikt worden op de dag van uitgifte.
Er wordt bij afgifte van het kaartje een foto van je gemaakt, dat op het toegangsbewijs komt. Dit doet men, omdat in het verleden de kaartjes nog wel eens doorgegeven werden aan een andere toerist.
Met een foto van jou op het bewijs wordt dit voorkomen. 

 

 

De openingsuren van het complex zijn van 05.00 uur tot 18.00 uur (Het leven in Cambodja begint vroeg en eindigt ook vroeg).
De uitgang bij Banteay Srey sluit om  17.00 uur en bij Kbal Spean om 15.00 uur. Bewaar het kaartje goed, want er wordt bij belangrijke tempels gecontroleerd. Er is een hoge boete, wanneer je het kaartje niet bij je hebt.
Als je de Phnom Kulen, Koh Ker en de Beng Melea wilt bezoeken, wordt er een aparte toegangsprijs geheven van respectievelijk $20, $10 en $5. Deze kun je bij aldaar betalen.