THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 ANGKOR
-- Angkor Wat
-- Angkor Thom
-- Angkor Baksei Chamkr.
-- Angkor Banteay Srei
-- Angkor Bayon Tempel
-- Angkor Beng Mealea
-- Angkor Entree
-- Angkor Neak Pean
-- Angkor Olifanten-terras
-- Angkor Ta Prohm
-- Naga's
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


- Terras van de Olifanten -

"Veel indrukwekkender is het Olifantenterras. Vanaf dit 350 meter lange en 14 meter brede terras kon vroeger de koninklijke familie de processies, parades en spelen gadeslaan. Op de voorkant van het terras staan prachtige olifanten en daar ontleent het terras ook zijn naam aan.
Het terras is versierd zowel beelden als reliëfs van olifanten (en hun mahouts), maar ook leeuwen en garuda’s (mythische vogel)."


De middelste trap naar het terras

Het Terras van de Olifanten ligt in Angkor Thom,dat ooit de hoofdstad van het Khmer-rijk was. Het is ongeveer 350 meter lang en 2,5 meter hoog. Het werd gebruikt als een gigantische bordes voor publieke ceremonies en het diende als basis voor de koning om een defilé van de troepen af te nemen.
Het olifanten Terras is aan de voorzijde van het Koninklijk Paleis, waaronder ook de Phimeanakas tempel (slechts een paar overgebleven ruïnes) en het Sras Srei waterreservoir wordt gerekend. De meeste van de oorspronkelijke bouwwerken zijn gemaakt van organisch bouwmaterialen en is allang verdwenen. Het belangrijkste van wat overgebleven is, is het terras van het complex in Angkor Thom. Het terras is genoemd naar de reliëfs van olifanten op de oostelijke muren.

Er zijn vijf trappen, die naar het terras van het centrale pleinleiden. De centrale trap ligt aan de weg tussen het Koninklijk Paleis en de Victory Gate. Twee kleinere trappen bevinden zich aan weerszijden van de centrale trap en twee zijn er aan het einde het terras.
Het terras is omringd met een balustrade van naga's. Het middelste gedeelte van de muur is versierd met levensgrote garuda's en leeuwen. Ze kijken naar links of naar rechts, waar een parade van olifanten te zien is, compleet met hun Khmer mahouts. Garudas zijn mythische vogels, die bekend staan ​​als de "voertuigen" van de hindoe-god Vishnu, die ook bekend is, als aartsvijand van de naga's, de zeven koppige slangen die regenbogen vertegenwoordigen. Langs de kant van de garuda's zijn kleine delen van muren te zien met daarin figuren van mannen met leeuwenkoppen. Zowel garudas en leeuwenkop-
figuren zijn gebeeldhouwd met hun handen boven hun hoofd en worden afgewisseld langs de muur.


De olifanten in de muur

Het terras werd gebruikt door koning Angkor's Jayavarman VII als een verhoging van waaruit hij zijn zegevierend zag terugkeren leger en van waaruit hij openbare plechtigheden kon bekijken. Hier kon je de pracht en de praal van het Khmer-rijk zien vanuit de hoogte, met infanterie, cavalerie, door paarden getrokken wagens, wimpels en vlaggen omhoog. De god-koning zat daar dan met een gouden diadeem, in de schaduw van parasols. Het werd tevens bijgewoond door mandarijnen en dienstmaagden, die gouden en zilveren gebruiksvoorwerpen droegen.

The terrace
Het centrale plein