THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 TAKÉO
-- Angkor Borei
-- Phnom Chiso
-- Phnom Da
-- Phnom Ta Mao Zoo
-- Takéo
-- Takéo Hotels
-- Takéo Kaart
-- Takéo Trein Station
-- Takéo Zijde
-- Tonlé Bati
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Angkor Borei

"We nemen uiteindelijk een taxi naar Takeo. Van hieruit nemen we een boot richting Angkor Borei. Peter komt bijna te laat, want ja...hij heeft weer ergens een blik bier gescoord. Na 1,5uur op de boot komen we in het dorpje aan en met een hikkende Peter stappen we de wal op."De aankomst


Angkor Borei is een plaats in de provincie Takeo met verschillende ruïnes en archeologische opgravingen in de omgeving. Het gebied is minstens  2500 jaar continu bewoond geweest. Men heeft hier voorwerpen opgegraven uit het Neolithicum, de Funan periode (4de/5de eeuw na Christus) en Chenla (8ste eeuw na Christus) en de latere Angkoriaanse periode (9de-15de eeuw AD.

Van Takeo naar Angkor Borei, een route over het water met de boot duurt ongeveer 30 minuten. Zodoende is het mogelijk om omliggende land te ontdekken, de rijstvelden en het leven langs de rivier.
Angkor Borei ligt ook op 12 km varen met de boot van Vietnam.
Het Angkor Borei Museum is opgericht met gelden van de Europese Unie. Nu kan men enkele belangrijke vondsten van deze archeologisch regio van Cambodja bekijken.
In principe is dit een plaatsje, dat zijn bestaansrecht ontleent aan vervoer van producten, die de boeren in de omgeving verbouwen en vanaf hier vervoeren met schip of vrachtwagen.
Je brengt in dit Angkor Borei geen meerdere dagen door. De wegen zijn slecht om er te komen, er ligt afval op staat, kortom: het is niet een plek om veel tijd aan te besteden. Hoewel de Num Pang (gevuld stokbrood) er erg smakelijk is en de meisjes van het platteland mooi en aantrekkelijke zijn zonder zich op te maken.
Er zijn geen opvallende tempelruïnes nabij Angkor Borei, maar er is een zeer interessant klein museum in dit plaatsje. Er zijn opgegraven voorwerpen te zien uit de streek en er wordt informatie verstrekt over recente archeologische opgravingen.
Het museum heeft twee zalen.
Er is tweetal aangrenzende heuvels bij de stad. Het zijn de Prasat Phnom Da en de Asram Moharosei. Hiervan is de Phnom Da zeker een bezoekje waard.


Eén van de zalen van het museum

Naast het museum, is een wandeling terug naar de boten in Angkor Borei heel leuk. De boten zijn afkomstig uit Vietnam en lossen hun goederen. De lading wordt hier gelost, om zo over betere wegen snel vervoerd te worden naar Phnom Penh of andere steden in Cambodja.

Hoe kom je in Angkor Borei?
Angkor Borei is te bereiken over land of per boot, waarbij de laatste een heel mooie optie. De boot vaart naar Takeo. Vandaar verzorgen schippers in Takeo een bootreis naar Angkor Borei en/of Phnom Da voor $ 15-25 per boot.
De prijzen variëren enorm en is uitsluitend afhankelijk uw onderhandelings- vermogen. Een heen-en terugreis, inclusief sight-seeing duurt ongeveer drie uur.

Het museum is dagelijks geopend van 08.30 - 12.00  en van 14.00 - 14.30


Een beeld geschat 5e - 7e eeuw